"Tranen en Troost" - Sotto Voce zingt Bach en Schütz

Een bijzonder en ontroerend programma met cantates en liederen van Heinrich Schütz (1585-1672) en Johann Sebastian Bach (1685-1750) . Met solisten en musici die ons begeleiden op authentieke instrumenten! Kom ook op zondag 27 januari 2019, 15.30 uur, naar de Groenestraatkerk in Nijmegen.En let op: mantelzorgers kunnen korting krijgen voor dit concert!


Van Bach zingen we onder andere de cantate Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit (BWV 106), een van zijn vroegst bekende cantates. Het is geschreven voor een rouwplechtigheid, mogelijk van een oom van moederskant. Bach gebruikt hier ‘droef-troostende’ klankkleuren van gamba's en blokfluiten.
Bachs Lass, Fürtsin, lass noch einen Strahl (BWV 198) is treurmuziek voor de vereerde Christiane Eberhardine ter herdenking van haar overlijden in 1727. Zij was de vrouw van de Saksische keurvorst August der Starke. Zij bleef het Lutherse geloof altijd trouw, terwijl haar man katholiek werd ter verwerving van de Poolse koningskroon. Bach pakt hier uit met een groot aantal instrumenten, die in authentieke bezetting geweldig zullen klinken: traverso's, hobo's d'amore, viola da gamba's en luiten. De cantate heeft twee delen, en heeft een voor een cantate uitzonderlijke lengte.Deze cantates worden afgewisseld met een selectie uit de Geistliche Chormusik van Heinrich Schütz, een componist die honderd jaar eerder geboren werd dan Bach en die volgens kenners de grootste Duitse componist was voordat Bach ten tonele verscheen.

Solisten en musici
Aan dit concert nemen als solisten deel: Christy Luth (sopraan), Raghna Wissink (mezzosopraan), Maarten Romkes (tenor) en Han Warmelink (bariton). We worden begeleid door een barokorkest met musici die onder meer afkomstig zijn uit het Orkest van de 18e Eeuw.

Korting voor mantelzorgers
Sotto Voce biedt samen met Mantelzorg Nijmegen de mogelijkheid aan mantelzorgers en degene voor wie zij zorgen – of iemand die juist de mantelzorger steun biedt - om samen, met korting, dit concert te bezoeken. Voor hen geldt: twee kaartjes voor de prijs van één. Wilt u van dit aanbod gebruik maken, mail dan naar info@mantelzorg-nijmegen.nl
Mantelzorg Nijmegen is er voor mantelzorgers die vragen hebben of een gesprek willen over de zorg die zij hebben voor hun naaste. We kunnen helpen bij praktische vragen, maar zijn er ook voor een goed gesprek of om mee te denken over zorg en ondersteuning. Voor meer informatie over Mantelzorg Nijmegen, zie www.mantelzorg-nijmegen.nl, www.facebook.nl/mantelzorg024 of bel 024-3650150


Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door: